Hans Van Gompel

Hans Van Gompel is een gepassioneerd advocaat met meer dan 25 jaar ervaring.

Hij behandelt voornamelijk dossiers inzake contracten en vennootschapsrecht. Distributierecht, marktpraktijken en vennootschapsgeschillen behoren tot zijn specialiteiten. Hij is ook regelmatig betrokken in arbitrages (als raadsman en als arbiter).

Inschatten van belangen, strategie en tactiek staan centraal bij zijn aanpak. Hij beheerst het onderhandelen en is ook een gedegen pleiter voor de rechtbanken. Contractbegeleiding en geschillenbehandeling maken beide ongeveer telkens de helft uit van zijn praktijk.

Hans is ook erkend bemiddelaar. Als bemiddelaar legt hij zich toe op het oplossen van commerciële en vennootschapsgeschillen (www.vangompelmediation.be).

Hans studeerde aan de KULeuven, waar hij tevens assistent was. Hij specialiseerde zich in het internationaal handelsrecht aan de universiteit van Paris V (D.E.S.S. Juriste d’Affaires Internationales). Als jong advocaat leerde hij het vak bij Loeff Claeys Verbeke (thans: Allen & Overy) in Brussel. Nadien was hij oprichter van en vennoot bij Van Gompel Renette Advocaten.

Hans is gehuwd met Inge. Samen hebben ze drie kinderen. Hij is een fervente jogger en fietser. Geen weekend zonder kranten en sterke koffie !