Logo-VanGompel-Advocaten-Advocatenkantoor-Hasselt-Mexcio

Laatste lichting zomerstagiairs (september 2021) bij VGA

 

Lees hier wat Maarten Toussaint en Matthias Koopmans vonden van hun zomerstage bij Van Gompel Advocaten (VGA).

Maarten Toussaint – 23 september 2021:

“Ik koos deze zomer (opnieuw!) voor een zomerstage bij Van Gompel Advocaten.

Het kantoor focust zich op het ruime ondernemingsrecht (m.i.v. GDPR). Als zomerstagiair wordt je betrokken bij zeer uiteenlopende dossiers. Je wordt uitgedaagd om jezelf te verdiepen in het contractenrecht, het vennootschapsrecht, de GDPR en de wetgeving errond of zelfs het gerechtelijk recht.

De reden waarom ik ook deze zomer gekozen heb voor een stage bij Van Gompel Advocaten is omwille van het feit dat je als stagiair op meerdere vlakken serieuze stappen vooruit kan zetten in je ontwikkeling als toekomstig advocaat.

Als stagiair krijg je effectief relevante (!) taken toegewezen, zoals opzoekingen, opstellen van brieven, etc. Meester Hans Van Gompel en de andere advocaten werken dan verder op de oplossing / draft die jij hebt gevonden. Je krijgt hierover toelichting en feedback en blijft betrokken bij de verdere afwikkeling van de zaak/vraag.

Bovendien tracht VGA de stagiairs zo veel mogelijk te betrekken bij het contact met het cliënteel (na akkoord!). Op die manier ondervind je hoe de dynamiek van zo’n contact/gesprek verloopt. Het dossier waaraan je werkt blijft zo niet beperkt tot een bundel papieren. 

Ook neemt Meester Hans Van Gompel ruim de tijd om je als stagiair feedback te geven of bij te sturen. Met zijn jarenlange ervaring kan hij jou als student een intellectuelere en praktischere kijk geven en word je geregeld aangemoedigd om een pragmatischere oplossing te bedenken.

Tot slot biedt de stage ook een mogelijkheid om je sociale vaardigheden te ontwikkelen en een netwerk uit te bouwen. Er zijn vaak ook nog andere zomerstudenten op het kantoor waarmee je geregeld mag samenwerken. Daarnaast heerst er ook een amicale sfeer op het kantoor waardoor iedereen zeer toegankelijk is.

Ik kan iedere student die dit leest bij dezen enkel en alleen maar aanraden een zomerstage aan te vatten bij VGA. Progressie als rechtspraktizijn én als mens gegarandeerd.”

Matthias Koopmans – 24 september 2021:

“In September 2021 kreeg ik de kans om te proeven van het advocatenberoep bij Van Gompel advocaten. Onder begeleiding van Meester Van Gompel zag ik mijn cursusboeken en wetteksten tot leven komen en interageren met onze veelzijdige maatschappij.

Dankzij deze interactie werd mij het belang van basisconcepten nogmaals benadrukt, de vaardigheden om uit een feitenrelaas de relevante rechtsvragen te ontdekken bijgescherpt en leerde ik ook enige finesse noodzakelijk om opzoekingen uit te voeren in niche rechtsmateries. Elke dag was dan ook een nieuwe ervaring.

Het was ook altijd ontspannend en leuk om op de middag met koffie (en af en toe wat taart) de andere collega’s te leren kennen en ook hun ervaring te horen en hun te leren kennen. Het is met tevredenheid dat ik dan ook terug kijk op mijn stage, mijn eigen prestaties en de samenwerking die mij aangeboden werd!”

 

Meer nieuws

NL Gefeliciteerd collega's

Afgelopen juni behaalden onze collega’s, Laura van Renen en Liezl Steyfkens, beiden hun Master of Law aan de KULeuven. …

VGA Van Gompel Advocaten

In geval van tegenstrijdige of verschillende algemene voorwaarden, rijst er discussie over welke bepalingen nu precies voorgaan. Nieuw artikel …

vangompel-advocaten-2

Boek 5 van het nieuwe Burgerlijk Wetboek geeft schuldeisers een nieuw, anticipatief, verweermiddel. Schuldeisers kunnen voortaan het contract ontbinden, …

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief